Rastu tenzije: Poljska pozvala na razgovor ambasadora Ukrajine

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 21:28

Rastu tenzije: Poljska pozvala na razgovor ambasadora Ukrajine

Varšava -- Poljska je danas pozvala na razgovor ukrajinskog ambasadora u Varšavi, kao odgovor na ''komentare predstavnika ukrajinskih vlasti''.

To je saopštilo poljsko Ministarstvo spoljnih poslova na platformi Iks, ranije poznatoj kao Tviter.

U saopštenju nije precizirano na koje komentare se to odnosi, naveo je Rojters,

Ranije danas, ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na razgovor ambasadora Poljske u Kijevu zbog "neprihvatljivih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komentara" Marcina Pržidača, savetnika za spoljnu politiku poljskog predsednika Andžeja Dude.

"Tokom sastanka je naglašeno da su izjave o navodnoj nezahvalnost Ukrajinaca za pomoć Poljske neistinite i neprihvatljive", saopštio je portparol ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Oleh Nikolenko, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.