Izvor: B92, 14.Jan.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskinut ugovor o privatizaciji

Beograd -- Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor o prodaji Fabrike vagona "Kraljevo" ukrajinskom Azov impeksu zbog nepoštovanja obaveza iz programa.

Kako se navodi u sapoštenju Ministarstva ekonomije, koje je predložilo raskid ugovora, Agencija je utvrdila da Azov impeks nije ispunio obaveze prema zaposlenima niti uložio 2,7 miliona evra u Fabriku vagona u drugoj i trećoj godini od privatizacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Doneta je odluka i o naplati bankarske garancije i kazni iz ugovora o privatizaciji koji je Azov impeks postao vlasnik kraljevačke Fabrike vagona u aprilu 2006. godine za 200.000 evra, uz obavezu da uloži 6,5 miliona evra u modernizaciju preduzeća.

Predstavnici Ministarstva ekonomije su na sastanku sa predstavnicima sindikata, rukovodstva i vlasnika Fabrike vagona "Kraljevo" utvrdili da Azov impeks nije ispunio nijedan od zahteva Štrajkačkog odobra.

Vlasnik je do 31. decembra 2009. trebalo da ispuni zahteve Štrajkačkog odbora Fabrike vagona i isplati jednu i po platu radnicima, definiše dinamiku isplate preostalih neisplaćenih zarada i usaglasi isplatu regresa za 2006. godinu.

Ministarstvo ekonomije je predložilo raskid kupoprodajnog ugovora pošto nijedan od zahteva radnika nije ispunjen, a nisu ispunjene ni obaveze iz ugovora o privatizaciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.