Ranjen Budanov? U teškom je stanju

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 19:30

Ranjen Budanov? "U teškom je stanju"

Šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov ranjen je 29. maja prilikom napada na zgradu ukrajinske službe u Kijevu, javile su danas "RIA novosti".

Ovaj medij poziva se na neimenovani izvor iz ruskih bezbednosnih snaga koji je uvid u stanje Budanova dobio od ukrajinskih obaveštajaca.

Raketa je pogodila kabinet koji se nalazio pored Budanovljevog, te je on zadobio povrede zbog kojih je prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << helikopterom prebačen u vojnu bazu u Žešuv, grad u Poljskoj, nedaleko od granice sa Ukrajinom, da bi nakon toga posebnim američkim avionom bio prevezen u Nemačku na lečenje.

Američki avion, specijalno po Budanova, doleteo je iz baze Ramštajn.

Podatke o tom letu zabeležio je i sajt Flajtradar, a objavile su ih "RIA novosti" na Telegramu.

Izvor portala dodaje da se Budanov nalazi u Berlinu i da je u teškom stanju. Ruska služba, po svemu sudeći, zna i tačnu adresu na kojoj se on nalazi, a nisu se ni libili da je podele sa javnošću. Adresa je Šarnhorstštrase 13, 10 115 Berlin.

Budanov se nije pojavljivao u javnosti upravo od tog 29. maja. To je bio poslednji datum da je nešto objavio na svom Telegram kanalu. U tom poslednjem videosnimku, on je pripretio Moskvi brzim odgovorom na raketne napade.

Ukrajinske vlasti su zvanično demantovale vesti da je Budanov umro, iako nisu objavile nikakav drugi podatak o tome u kakvom je stanju i gde se nalazi, podsećaju "RIA novosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.