Rakete su ubile najmanje 2.500 stanovnika istočne Ukrajine, a 300.000 njih moralo je da izbegne!

Izvor: Press, 29.Sep.2014, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rakete su ubile najmanje 2.500 stanovnika istočne Ukrajine, a 300.000 njih moralo je da izbegne!"

Najmanje 2.500 stanovnika istočne Ukrajine poginulo je od raketa, nakon upotrebe višestrukog lansirnog raketnog sistema (MLRS), rekao je danas portparol Ruske istražne komisije Vladimir Markin.
Istragom je utvrđeno da su ubistva građana Ukrajine iz ruskog govornog područja rezultat upotrebe Grad i Uragan raketa, nevođenih avionskih raketa s kasetnim bojevim glavama, taktičkih raketa Točka-U >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i drugih vrsta teškog ofanzivnog naoružanja neselektivnog tipa, javila je ruska novinska agencija Itar-Tas. 

PROČITAJTE JOŠ:
Američka vojska ostaje u Avganistanu i posle 31. decembra
Ambasador Merten: SAD i Hrvatska koordinišu sve akcije
Obama: Mi smo nacija koja je neophodna ovom svetu, naša vojska je najsuperiornija u istoriji ove planete
   
Kao rezultat tih akcija, najmanje 2.500 ljudi je poginulo, rekao je Markin.
Osim toga, dodao je Markin da je, preko 500 stambenih objekata, objekata komunalnih usluga i objekata društvenog značaja, bolnica, dečijih i opšteobrazovnih institucija uništeno u regionu Donjecka i Luganska. 

Istovremeno više od 300.000 stanovnika koji su se bojali za svoj život i zdravlje, bili su primorani da napuste svoja stalna mesta boravišta i da kao izbeglice zatraže utočište na teritoriji Ruske Federacije.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rakete ubile 2.500 stanovnika istočne Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2014

Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo je krivični postupak povodom "genocida nad stanovništvom ruskog govornog područja na jugoistoku Ukrajine", izjavio je danas zvanični predstavnik tog resora Vladimir Markin, prenosi Itar tas...Prema njegovim rečima, za sada neidentifikovane osobe iz najvišeg...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.