RUSKI GENERAL RAZOTKRIO PODLU STRATEGIJU ZAPADA: Namerno raspiruju histeriju oko situacije u Ukrajini

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2022, 20:55

RUSKI GENERAL RAZOTKRIO PODLU STRATEGIJU ZAPADA: Namerno raspiruju histeriju oko situacije u Ukrajini

Zapadne države namerno raspiruju histeriju oko situacije u Ukrajini kako bi ostvarile svoje vojne ciljeve usmerene protiv Rusije, smatra predsednik Odbora za odbranu Državne dume Rusije, general-pukovnik Andrej Kartapolov.

Nakon što je Rusija predala SAD nacrte ugovora o bezbednosnim garancijama i sporazuma o merama bezbednosti u Evropi, Vašington je svim sredstvima počeo da eskalira situaciju oko situacije u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukrajini. Zauzvrat, general Kartapolov je izneo pravu svrhu pretnji Zapada Rusiji. Prema njegovim rečima, pod opštom halabukom strane države jačaju sopstveno vojno prisustvo u Evropi.

- Danas su zapadne zemlje pokazale zašto im je potrebna sva ova histerija. Bila je potrebna samo za jedno - da izgradi sopstveno vojno prisustvo - rekao je on u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjevim“.

Kartapolov je govorio i o još jednom razlogu koji gura SAD u konfrontaciju sa Rusijom. Prema njegovim rečima, rejting američkog predsednika DŽoa Bajdena je značajno pao, pa su Vašingtonu potrebne nove političke pobede.

- Kada su neslavno pobegli iz Avganistana, sada treba da urade nešto da veličaju Bajdena. Šta može da uradi? On može samo da okrivi Rusiju i da joj uvede sankcije - rezimirao je Andrej Kartapolov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.