RUSKI DIPLOMATA ŠALJE ALARMANTNO UPOZORENJE: SAD planiraju da izdvoje 600 miliona dolara za naoružavanje Ukrajine

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2020, 20:32

RUSKI DIPLOMATA ŠALJE ALARMANTNO UPOZORENJE: SAD planiraju da izdvoje 600 miliona dolara za naoružavanje Ukrajine

U nacrtu budžeta Pentagona za 2021. godine predlaže se da se za Ukrajinu izdvoji još 250 miliona dolara vojnih asignacija, naveo je Lukaševič.

SAD su objavile da planiraju da Kijevu predaju naoružanje i vojnu tehniku u ukupnoj vrednosti od oko 600 miliona dolara, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič.

Prema njegovim rečima, Specijalna posmatračka misija OEBS-a u Ukrajini beleži nove žrtve među civilima i razaranja do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kojih dovode artiljerijski napadi u Donbasu.

- U takvim uslovima SAD, Kanada, Velika Britanija i čitav niz zemalja Evropske unije i dalje obučavaju, snabdevaju naoružanjem i praktično podstiču ukrajinsku armiju na dalje nasilje protiv žitelja Donbasa. Ministarstvo odbrane Kanade je već saopštilo da priprema dolazak 90 vojnih instruktora u Lavovsku oblast u Donbasu, iz sastava četvrte kanadske divizije. Oni treba da se premeste iz vojne baze u gradu Petavava, u Ontariju.

- Odmah potom planirano je i upućivanje još 50 vojnika s istim ciljem. Britanski vojno-instruktorski program "Orbital" produžen je za tri godine - upozorio je Lukaševič na zasedanju Saveta OEBS-a.

On je naveo da su, prema saopštenju Ambasade SAD u Ukrajini, 16. juna američke vlasti predale Vojsci Ukrajine vojni teret, koji obuhvata sredstva za komunikaciju, municiju i projektile za raketne komplekse, u vrednosti od 60 miliona dolara

- U nacrtu budžeta Pentagona za 2021. godine predlaže se da se za Ukrajinu izdvoji još 250 miliona dolara vojnih asignacija, od kojih će polovina, kako se očekuje, biti namenjena za isporuku oružja. U junu je Vašington objavio dugoročne planove o predavanju naoružanja i vojne tehnike Ukrajini, u ukupnoj vrednosti od oko 600 miliona dolara. Pored toga, SAD nastavljaju izgradnju vojno-mornaričkog komandnog punkta u Očakovu, u Nikolajevskoj oblasti - rekao je Lukaševič.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.