RUSKA VOJSKA OSVOJILA STRATEŠKO MESTO U DONBASU: Jedno od najutvrđenijih ukrajinskih pozicija

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2022, 13:28

RUSKA VOJSKA OSVOJILA STRATEŠKO MESTO U DONBASU: Jedno od najutvrđenijih ukrajinskih pozicija

Ruske snage nastavljaju ofanzivu

Ruska vojska je oslobodila stratešku tačku, selo Peski, u blizini Donjecka, saopštile su danas vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR).

Ovo selo smatra se jednim od najutvrđenijih ukrajinskih pozicija u Donbasu. Istovremeno, Oružane snage Ukrajine povlače se s područja Avdejevke i Artjomovska odnosno Bahmuta, saopštio je zamenik načelnika Glavne operativne uprave ukrajinskog Generalštaba Aleksej Gromov.

Detaljnu analizu situacije na fronu možete pogledati dole u VIDEU.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ukrajinske snage napustile još jedan položaj u Donbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2022

Ukrajinske snage povukle su se sa strateške visoravni u blizini Artjomovska, grada koji se u Ukrajini zove Bahmut, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) Vitalij Kislev..."Ukrajinske oružane snage napustile su stratešku visoravan koja štiti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.