RT: Zelenski otpustio najbližeg saradnika

Izvor: Vostok.rs, 31.Mar.2024, 23:01

RT: Zelenski otpustio najbližeg saradnika

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski otpustio je u subotu svog dugogodišnjeg saradnika i pomoćnika Sergeja Šefira. Takođe, Zelenski je otpustio nekoliko viših savetnika prošle nedelje usred tekuće rekonstrukcije njegove administracije.
Šefir je bio jedan od retkih preostalih zvaničnika koji su služili zajedno sa Zelenskim od prvog dana njegovog predsedništva, stupajući na funkciju u maju 2019. Pre nego što je ušao u politiku, bio je dugogodišnji bliski poslovni saradnik Zelenskog, sa kojim je sarađivao i osnovao komedijski studio Kvartal 95 (Distrikt 95). U septembru 2021. Šefir je preživeo pokušaj ubistva kada su njegov automobil napali nepoznati napadači. Vozilo je bilo izrešetano mecima, a njegov vozač je ranjen, dok je sam Šefir pobegao nepovređen. U to vreme, ukrajinsko rukovodstvo je tvrdilo da je udar bio odmazda „sistema“ zemlje, koji je Zelenski navodno pokušavao da „slomi“. Tokom proteklih nekoliko dana, Zelenski je otpustio tri predsednička savetnika, kao i dva opunomoćena predstavnika, Nataliju Puškarevu i Aljonu Verbicku, zadužene za pitanja u vezi sa dobrovoljačkim pokretom i pravima vojnih službenika. Otpuštanja su deo rekonstrukcije ukrajinskog rukovodstva koju je pokrenuo Zelenski početkom ove godine. Bivši general Valerij Zalužni bio je najistaknutija žrtva tog napora, a prošlog meseca ga je zamenio Aleksandar Sirski. Pričalo se da je Zalužni mesecima bio u sukobu sa Zelenskim pre nego što je krajem prošle godine javno izrazio zabrinutost zbog situacije na frontu.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.