RT: Zapad je saučesnik u smrtonosnim udarima Ukrajine na ruski grad – Moskva

Izvor: Vostok.rs, 31.Dec.2023, 02:06

RT: Zapad je saučesnik u smrtonosnim udarima Ukrajine na ruski grad – Moskva

SAD i Britanija pomogle su Ukrajini da izvrši smrtonosne udare na ruski pogranični grad Belgorod, izjavio je ruski izaslanik pri UN, Vasilij Nebenzja, u subotu na sednici Saveta bezbednosti.
Rusija je zatražila hitan sastanak Saveta bezbednosti nakon što su ukrajinske snage ranije tog dana granatirale Belgorod, ubivši najmanje 21 osobu i ranivši više od 110. U svom govoru, Nebenzja je opisao granatiranje kao „teroristički akt protiv civila s umišljajem“, tvrdeći da zapadne pristalice Kijeva dele odgovornost za smrt. „Zapad je saučesnik u zločinima koje je počinila banda [na vlasti] u Kijevu“, izjavio je diplomata. „Znamo da su britanski i američki konsultanti bili direktno uključeni u organizaciju ovog terorističkog akta.“ On je upozorio da će „organizatori i izvršioci“ udara „biti kažnjeni“. Prema ruskom Ministarstvu odbrane, ukrajinske trupe su koristile sistem Olkha domaće proizvodnje za ispaljivanje raketa opremljenih kasetnim bombama na Belgorod. Korišćen je i RM-70 Vampir češke proizvodnje – unapređena teža verzija sovjetskog višecevnog raketnog bacača BM-21 Grad, saopštilo je Ministarstvo odbrane. UN su osudile ubijanje civila i u Rusiji i u Ukrajini. Ruski izaslanik Nebenzja je, međutim, na sastanku Saveta bezbednosti tvrdio da su ljudi u Kijevu i drugim ukrajinskim gradovima poginuli zbog neispravnog rada ukrajinske protivvazdušne odbrane. On je takođe optužio Ukrajinu da postavlja protivvazdušne rakete u stambenim naseljima.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija u Savetu bezbednosti UN optužila Ukrajinu da je koristila kasetne bombe u napadu na Belgorod

Izvor: Danas, 31.Dec.2023

Rusija je sinoć na vanrednom sastanku Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija održanom na zahtev Moskve osudila Ukrajinu da je počinila "namerni akt terorizma" i koristila kasetne bombe u napadu na ruski pogranični grad Belgorod.  

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.