RT: Ukrajina pokušava da zapleni imovinu ruske ambasade

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2023, 22:51

RT: Ukrajina pokušava da zapleni imovinu ruske ambasade

 
Gradske vlasti Kijeva poništile su ugovor o zakupu zemljišta sa ruskom ambasadom, saopštio je u četvrtak na Telegramu gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko.
Gradonačelnik je rekao da je gradsko veće takođe apelovalo na Kabinet ministara da prenese imovinu ukrajinskoj državi. Objekat ambasade, koji se nalazi u centralnom okrugu Kijeva, ostaje zatvoren od februara 2022, kada je Moskva evakuisala svoje preostalo diplomatsko osoblje iz zemlje neposredno pre početka trenutnih neprijateljstava.
Moskva će verovatno odgovoriti na način na koji će zapleniti diplomatsku imovinu Ukrajine, rekao je Vladimir Džabarov, zamenik šefa Komiteta za spoljne poslove gornjeg doma Rusije, Saveta Federacije.
„Obično su mere simetrične“, rekao je zvaničnik za RIA Novosti, dodajući da su se „Ukrajinci potpuno pokvarili“.
Sličan stav izneo je i zamenik predsednika Saveta Federacije Konstantin Kosačov. „Ovo je slučaj kada bi odgovor trebalo da bude bar sto posto preslikan. A ruska strana ima sva neophodna sredstva za to“, naveo je zvaničnik.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.