RT: Šojgu procenio gubitke Ukrajine u kontraofanzivi

Izvor: Vostok.rs, 16.Okt.2023, 22:41

RT: Šojgu procenio gubitke Ukrajine u kontraofanzivi

Ukrajinska vojska nastavlja svoje pokušaje da napadne ruske položaje duž linije fronta, otkrio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u ponedeljak tokom televizijskog sastanka sa predsednikom Vladimirom Putinom i drugim najvišim zvaničnicima.
Neprekidno pritiskanje Kijeva suprotstavljeno je „aktivnom odbranom“ i kontranapadima Rusije, pri čemu ukrajinska vojska nigde nije uspela da postigne značajnije rezultate, primetio je Šojgu. Tokom svoje kontraofanzive započete početkom juna, Ukrajina je pretrpela značajne gubitke, uključujući gubitak „stotina“ tenkova, preko 1.500 borbenih oklopnih vozila i značajne ljudske žrtve, iako Šojgu nije dao precizne brojke. „Situacija izgleda stabilno, solidno. Vojnici se ponašaju veoma profesionalno, pokazuju herojstvo na mnogim lokacijama, pokazujući samopouzdanje, ne samo da drže svoje pozicije, već da nastave sa realizacijom planova koje smo zacrtali“, zaključio je ministar. Prema procenama koje je predsednik Putin citirao prošle nedelje, kijevske snage su do sada tokom kontraofanzive izgubile „preko 90.000 ljudi“. Poslednjih dana, izvesni ukrajinski zvaničnici su priznali da je kontraofanziva očigledno kasnila sa rasporedom i da je možda „zaustavljena“. Putin je, međutim, u nedelju izjavio da je ukrajinski pritisak „potpuno propao“.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

UKRAJINSKA KRIZA Sirski: Pogoršana situacija u pravcu Kupjanska; Šojgu: Ukrajinske snage pretrpele velike gubitke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2023, 08:41

Rat u Ukrajini – 601. dan. Komandant kopnenih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski izjavio je da se situacija duž severnog dela istočnog fronta, u pravcu Kupjanska proteklih dana "znatno pogoršala", kao i da se ruske snage nadaju da će probiti ukrajinsku odbranu. Sa druge strane, ruski ministar odbrane...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.