RT: Kremlj odgovorio na pretnju Ukrajine da će ubijati Ruse bilo gde

Izvor: Vostok.rs, 08.Maj.2023, 21:30

RT: Kremlj odgovorio na pretnju Ukrajine da će ubijati Ruse bilo gde

Pretnje šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirila Budanova direktno su potvrdile da je Kijev umešan u planiranje terorističkih napada, izjavio je u ponedeljak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Peskov je odgovorio na komentar Budanova, koji je prošle nedelje izjavio za Yahoo News da „smo ubijali Ruse i nastavićemo da ubijamo Ruse bilo gde na ovom svetu do potpune pobede Ukrajine“. Šef obaveštajne službe je to izneo nakon što je upitan da li Glavna obaveštajna uprava ukrajinskog Ministarstva odbrane ima veze sa prošlogodišnjim ubistvom Darije Dugine, novinarke i ćerke istaknutog ruskog filozofa Aleksandra Dugina. Ono što Rusija naziva „terorizmom, mi zovemo oslobođenje“, dodao je on. „Ovo je zaista gnusna izjava“, izjavio je Peskov, pozivajući se na izjavu šefa ukrajinske obaveštajne službe. „Ono što je Budanov rekao je direktna potvrda da kijevski režim ne samo da sponzoriše terorističke aktivnosti, već je i direktan organizator te aktivnosti.“ Portparol je naveo da Rusija ima svoje tajne službe koje će „raditi sve što bi trebalo da rade protiv pozadine ovakvih izjava“. Moskva „snažno osuđuje“ Budanovljeve reči, naglasio je on, dodajući da će ruske vlasti sada pratiti reakciju Vašingtona i evropskih prestonica na obećanje Kijeva. „Veoma je teško zamisliti da će takve terorističke izjave iz Kijeva ostati bez osude. Stoga ćemo danas čekati ove osude“, izjavio je Peskov. U aprilu je ruski vojni bloger Vladlen Tatarski ubijen u Sankt Peterburgu nakon što je eksplodirala statueta koja mu je uručena tokom događaja sa njegovim pratiocima. Povređeno je i desetak ljudi. Ruska služba bezbednosti (FSB) okrivila je za eksploziju „ukrajinske specijalne službe i njihove agente, uključujući odbegle pripadnike ruske opozicije“. Prošle nedelje su dve bespilotne letelice oborene iznad Kremlja u, kako su ruski zvaničnici opisali, neuspelom pokušaju Ukrajine da se ubije predsednik Vladimir Putin. Kijev je zvanično negirao bilo kakvu umešanost, ali je ukrajinska pošta izdala markicu u znak sećanja na napad. Ruski pisac i politički aktivista Zahar Prilepin teško je povređen u subotu u eksploziji automobila bombe u blizini grada Nižnjeg Novgoroda. Njegov vozač je poginuo. Osumnjičeni je priznao ruskim organima da ga je angažovala neimenovana ukrajinska obaveštajna služba.   Ti incidenti i izjava Budanova „još jednom dokazuju ispravnost odluke predsednika Putina da pokrene specijalnu vojnu operaciju“ u Ukrajini pre više od godinu dana, izjavio je Peskov.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT
   

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.