Izvor: Vostok.rs, 08.Maj.2018, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Ekstremisti u Kijevu pripremaju marš „Besmrtne divizije“ u čast SS divizije

Izvor: Vostok / RT

Na Dan pobede ukrajinski ekstremisti pripremaju marš "Besmrtne divizije" u čast SS veterana "Galičina" u centru Kijeva. Štaviše, oni nameravaju da spreče marš "Besmrtnog puka", a kako izvori RT-a saznaju koji su upoznati sa situacijom, na ulicama glavnog grada biće organizovane "patrole", čiji je glavni zadatak sprečavanje upotrebe simbola Velikog ozadžbinskog rata tokom proslave 9. maja.


foto: Ruptly

Ukrajinski ekstremisti iz "Bratstva" nameravaju da održe akciju "Besmrtna divizija" u Kijevu na Dan pobede. Kako je rekao lider ove organizacije Dmitrij Korčinski, ekstremisti planiraju da kroz centar ukrajinske prestonice nose portrete "deda i pradedova iz SS divizije `Galicičina` ".


Učesnici "Besmrnog puka" prošle godine, foto: RIA Novosti

SS divizija "Galičina" je formirana tokom Drugog svetskog rata od ukrajinskih dobrovoljaca i bila je deo snaga nacističke Nemačke. Pripadnici četvrtog i petog puka "Galiičine" počinili su brojne zločine nad civilnim stanovništvom, a na suđenju u Nirnbergu proglašena je za kriminalnu organizaciju.
"Biće velike mere bezbednosti. Biće instalirani detektori za metal, ali ne postoji garancija da ne dođe do incidenta", rekao je izvor iz policije za RT.

"Tokom proslave Dana pobede provokacije su moguće", saopštio je i šeg službe bezbednosti Vasilij Gricak.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.