RAT! Porošenko uvodi ratno stanje! Otkriveno tačno vreme: U sredu u 9:00 počinje pakao!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2018, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAT! Porošenko uvodi ratno stanje! Otkriveno tačno vreme: U sredu u 9:00 počinje pakao!

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je danas poslanicima da će ratno stanje u toj zemlji biti uvedeno samo u regionima koji se graniče sa Rusijom, Belorusijom i Pridnjestrovljem

Porošenko je precizirao da će ratno stanje biti primenjeno na samo 10 od ukupno 27 regiona Ukrajine, prenosi AP.

To je rekao uoči glasanja u parlamentu, gde su poslanici velikom većinom, posle petočasovne debate, podržali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njegov predlog o uvođenju 30-dnevnog ratnog stanja.

Ratno stanje važi za deset regiona koje je Porošenko identifikovao kao potencijalno najpodložnije eventualnom ruskom napadu.

Ukrinform prenosi da će ratno stanje stupiti na snagu 28. novembra u 09:00 sati po lokalnom vremenu.

Ratno stanje će obuhvatiti delimičnu mobilizaciju i jačanje vazdušne odbrane zemlje, navodi AP.

Mere o kojima je glasao parlament uključuju i nejasno formulisane korake kao što su "jačanje" antiterorističkih mera i "informaciona bezbednosti", zaključuje američka agencija.

Ukrajinski predsednik je predložio uvođenje ratnog stanja nakon jučerašnjeg incidenta u blizini Krima, gde je ruska pogranična straža zaplenila tri ukrajinska broda i njihovu posadu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.