Putinova vojska neuništiva? 63.000 ih je krenulo na Ruse...

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 21:42

Putinova vojska neuništiva? 63.000 ih je krenulo na Ruse...

Ukrajini su potrebne godine ulaganja i obuke da bi dostigla kapacitete ruskog vojnog vazduhoplovstva, priznao je načelnik Generalštaba Vojske SAD Mark Mili.

"Deset aviona F-16 košta dve milijarde dolara, a Rusi imaju stotine lovaca četvrte i pete generacije. Dakle, ako pokušamo da to izjednačimo s Rusijom, govorimo o velikom broju potrebnih aviona, godinama pilotske obuke, godinama službe i godinama koje su neophodne za postizanje potrebnog nivoa finansijske podrške", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Mili.

Zato su, kako on kaže, SAD usmerene da Kijevu obezbede mogućnost za protivvazdušnu odbranu.

Amerika i saveznici su, kako je Mili precizirao, do sad obučili više od 63.000 ukrajinskih vojnika.

"Zajedno, koalicija je obučila više od 63.000 vojnika. SAD su obučile njih 15.000 i obuka se nastavlja", rekao je Mili.

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao da su SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini , "i to ne samo snabdevanjem oružjem, već i obukom osoblja u Velikoj Britaniji , Nemačkoj , Italiji i drugim zemljama".

Mili tvrdi i da će ukrajinska kontraofanziva biti "duga i krvava". Nije, kaže, sklon da naglasio da ukrajinske napade smatra neuspešnim, ali priznaje da ruske snage imaju značajne linije odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.