Putine, šta sad? Potvrđeno: Zapad zna šta će sa ruskom imovinom

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 10:39

Putine, šta sad? Potvrđeno: Zapad zna šta će sa ruskom imovinom

Zemlje Grupe sedam (G7) su potvrdile da će zamrznutu rusku imovinu zadržati u svojim jurisdikcijama do potpunog okončanja rata Rusije protiv Ukrajine.

"Potvrđujemo da će, u skladu sa našim pravnim sistemima, ruska imovina u našim jurisdikcijama ostati zamrznuta sve dok Rusija ne plati štetu koju je nanela Ukrajini", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Evropskog saveta nakon onlajn sastanka lidera G7.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Potpisnici saopštenja pozdravili su odluku EU da usvoji mehanizam za zadržavanje viška dobiti od prihoda od ruske imovine i podstakne "dalje korake da se dozvoli njihovo korišćenje u skladu sa aktuelnim ugovornim obavezama i važećim zakonodavstvom".

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel potvrdio je nepokolebljivu podršku Ukrajini.

"Pre dve godine Kremlj je vratio rat Evropi. Agresija Rusije je egzistencijalna pretnja bezbednosti i stabilnosti sveta. Otpor Ukrajine – zajedno sa našim jedinstvom Grupe 7 – pokazuje da Kremlj ne može da dobije rat. Naša odlučnost da podržimo Ukrajinu neće se pokolebati", napisao je Mišel na platformi X.

U subotu je održan onlajn sastanak lidera zemalja G7 uz učešće Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.