Putin je očajan

Izvor: B92, 25.Nov.2022, 19:21

"Putin je očajan"

Ruski vazdušni udari na kritičnu infrastrukturu u Ukrajini znak su "očaja" ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je britanski ministar odbrane Ben Volas.

Volas je rekao da se "Ukrajinci bore da zaštite civilnu infrastrukturu nacije koju Putin namerno pokušava da uništi u nadi da će uništiti njihovu ekonomiju i naterati ih da teško >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pate tokom zime".

On je ustvrdio da su "napadi na civilnu infrastrukturu nezakoniti prema međunarodnom pravu" i dodao da "nećemo dozvoliti da ova vrsta zastrašivanja i brutalnosti bude uspešna".

"Ovi udari pokazuju da je ruski predsednik očajan jer njegova vojska nije uspešna na prvim linijama fronta", rekao je Volas.

Ministar odbrane je takođe podsetio na nedavno rusko povlačenje iz grada Hersona na jugu Ukrajine, rekavši da je "interesantno" da je otpušteno jedan broj ruskih komandanata. „Mislim da Putin to sada pokušava da prikrije napadima na civilnu infrastrukturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.