Putin je montiran? VIDEO

Izvor: B92, 19.Apr.2023, 09:28

Putin je "montiran"? VIDEO

Jedan detalj sa snimka Putinove posete Ukrajini sugeriše da je Kremlj možda sve montirao, odnosno da je on okupirane oblasti posetio ranije, a ne u ponedeljak.

Naime, kako su preneli ruski mediji, predsednik Rusije Vladimir Putin je u ponedeljak 17. aprila posetio vojne štabove u Hersonu i Lugansku, ali je Institut za proučavanje rata (ISW) izrazio sumnju da je poseta bila juče.

ISW piše da Putin nastavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se predstavlja kao ratni vođa u iščekivanju planirane ukrajinske kontraofanzive, što potvrđuje i ovo poslednje putovanje na ukrajinsko tlo. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da je Putn posetio okupirane teritorije 17. aprila.

Međutim, Putin je u jednom od video-snimaka naveo da se pravoslavni Uskrs "bliži", sugerišući da je njegova poseta bila pre 16. aprila. Kremlj je kasnije montirao video-snimak kako bi isključio Putinovu izjavu o tada predstojećem prazniku, navodi ISW.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je 18. aprila liniju fronta u Avdiki, a moguće je da je Kremlj namerno pustio snimak Putinove posete kako bi zasenio posetu Zelenskog u informativni prostor. Ruski blogeri su u više navrata kritikovali ruske zvaničnike što nisu posećivali front poput Zelenskog, a Putin je prethodno posetio okupirani Marijupolj 19. marta da poboljša svoj imidž ratnog lidera.

Ruski okupacioni zvaničnici i blogeri proslavili su Putinovu posetu i tvrdili da je ona podigla moral ruskih vojnika. Geolocirani snimci pokazuju kako Putin posećuje Arabatsku raču u jugozapadnoj Hersonskoj oblasti – najmanje 130 km od najbliže linije fronta, prenosi zagrebački N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.