Putin je dalekovidi lider

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 21:40

"Putin je dalekovidi lider"

Portparol turskog predsednika opisao je Putina kao dalekovidog lidera koji ne želi da kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu nametne izbor u ukrajinskom pitanju.

"Putin je dalekovid lider koji razume da takve stvari ne mogu biti nametnute Erdoganu. Erdogan i Putin imaju veoma dobar i snažan odnos koji je zasnovan na poverenju i obostranom uvažavanju", rekao je Kalin i dodao da zahvaljujući tome dve zemlje uspešno sarađuju po pitanju Sirije, procesu iz Astane, žitnom koridoru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i drugim pitanjima, prenosi TASS.

Komentarišući dijalog o Ukrajini, Kalin je rekao da je Rusija dobro upoznata sa stavom Turske.

"Poručili smo ruskoj strani da se sukob mora okončati uz poštovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i očuvanje njene političke nezavisnosti, kao i povratak svih anektiranih teritorija", rekao je on.

Kalin je podsetio na svoju posetu Moskvi u martu, kada je, kako je rekao, "više razgovarano o bilateralnim pitanjima", ali je na kraju "bilo reči na temu Ukrajine".

Na pitanje da li je Putin podržao Erdogana uoči opštih izbora u Turskoj 14. maja, Kalin je istakao da takvo pitanje nije politički korektno u kontekstu izbora i da "bilo kakva podrška ne dolazi u obzir".

On je ponovio da dvojica lidera imaju veoma efikasan odnos koji "omogućava vrhunsku diplomatiju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Sirija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.