Putin ima jasne ciljeve u Ukrajini, naredio vojsci: Imate tri nedelje

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 23:08

Putin ima jasne ciljeve u Ukrajini, naredio vojsci: Imate tri nedelje

Ruske oružane snage su dobile rok od nešto više od tri nedelje da preuzmu punu kontrolu nad ukrajinskom Luganskom oblasti.

Ovo je u sredu saopštila Ukrajinska Glavna obaveštajna uprava (GUR).

Vadim Skibitski, zamenik šefa GUR-a, rekao je tokom intervjua za Interfax-Ukrajina da Kremlj želi kontrolu nad Luganskom pre predstojećih predsedničkih izbora u Rusiji.

Predsednički izbori u zemlji trebali bi se održati od 15. do 17. marta. Ruski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladimir Putin ubedljivi je favorit za pobedu. Iako ankete pokazuju da je Putin popularan u ruskoj javnosti, podrška njegovom ratu u Ukrajini počela je da opada. Stoga bi pobede kao što je zauzimanje Luganske oblasti mogle Putinu dati nešto što će pokazati svom narodu, piše Njuyvik.

"Pre izbora žele doći barem do administrativnih granica Luganske oblasti", rekao je Skibitski za Interfax-Ukrajina.

"Da ima barem neki uspeh, nešto poput Avdejevke, negde drugde na nekom drugom frontu", dodao je.

"Postoje ključne točke: Kupjansk, Liman i Avdejevka. Zašto Kupjansk i Liman? Kako bi pokazali da su navodno uspeli vratiti teritorije koje je Ukrajina oslobodila nakon početka sveobuhvatne agresije. To bi bilo simbolično. To je element koji bi se vrlo aktivno koristio u informacijsko-psihološkim operacijama, akcijama i informacijskom prostoru", izjavio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.