Putin Obami: Krimski referendum u skladu sa međunarodnim normama

Izvor: BKTV News, 16.Mar.2014, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin Obami: Krimski referendum u skladu sa međunarodnim normama

Predsednik Rusije je u telefonskom razgovoru predsedniku SAD poručio da je referendum na Krimu bio u skladu sa normama međunarodnog prava i da ukrajinske vlasti nisu pokazale želju da suzbilju nasilje upereno protv stanovnika Ukrajine koji govore ruski.

Putin i Obama su se složili da uprkos razlikama postoji potreba da se zajednički traži načini za stabilizaciju situaciju u Ukrajini, saopšteno je iz Kremlja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> Kako navode agencije, Putin je takođe rekao da ukrajinske vlasti nisu pokazale želju da suzbilju nasilje upereno protv stanovnika Ukrajine koji govore ruski.
Prema rezultatima ankete Republičkog instituta za politička i društvena istraživanja sprovedene na 200 glasačkih mesta na Krimu, 93 odsto izašlih na današnji referendum izjasnilo se za prisajedinjenje Krima Rusiji, saopšteno je neposredno po zatvaranju birališta.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin Obami: Referendum po pravu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Mar.2014

Putin je Baraku Obami je večeras, u telefonskom razgovoru, rekao da je referendum održan na Krimu bio u potpunosti u skladu sa normama međunarodnog prava. Putin je rekao i da bi eventualna misija OEBS-a trebalo da se rasporedi po čitavoj Ukrajini, prenosi Itar tass. Predsednici Rusije i SAD, Vladimir...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.