Puštaju Ukrajinu niz vodu? Pomoć nije beskonačna

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 23:44

Puštaju Ukrajinu niz vodu? "Pomoć nije beskonačna"

"Amerika neće beskonačno pružati vojnu pomoć Ukrajini", izjavio je koordinator za strateške komunikacije Bele kuće Džon Kirbi.

"Danas smo objavili izdvajanje paketa pomoći od 200 miliona dolara i nastavićemo da pomažemo koliko budemo mogli, ali pomoć neće biti beskonačna", rekao je Kirbi.

Kako je dodao, SAD imaju mogućnost da podržavaju i Ukrajinu i Izrael "u kratkoročnoj perspektivi", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali nije precizirao o kom vremenskom okviru se radi.

Kirbi je objasnio da mnogo zavisi od toga kojim intenzitetom će Izraelske odbrambene snage trošiti municiju i u kojoj meri će vojno-industrijski kompleks Izraela moći da snabdeva svoju vojsku granatama.

Podsećanja radi, vojno krilo palestinskog pokreta Hamas u subotu je objavilo operaciju "Potop el Akse" protiv Izraela. Izraelska vojska nakon toga je saopštila o pokretanju operacije "Gvozdeni mačevi" protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu, u obraćanju naciji, rekao je da se zemlja nalazi u ratnom stanju i dodao da je naredio mobilizaciju rezervi. Izraelska vojska čisti naseljena područja.

Podsetimo, palestinsko-izraelski konflikt, u čijoj su osnovi teritorijalni interesi strana, decenijama predstavlja žarište u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.