Puškov upozorio Porošenka da je njegova „ustavna reforma” daleko od Minska-2

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2015, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puškov upozorio Porošenka da je njegova „ustavna reforma” daleko od Minska-2

17.07.2015. -

Šef spoljnopolitičkog odbora Države Dume Aleksej Puškov ocenio je da su izmene koje je u ustavu Ukrajine predložio njen predsednik Petar Porošenko „daleko od minskog sporazuma”.

Ovo je istovremeno polemika sa pomoćnicom Džona Kerija Viktorijom Nuland koja je izjavila da je ono što je predložio Porošenko i da se sada može govoriti da je Kijev ispunio svoje obaveze iz Minska-2.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<
„Porošenkovi amandmani” predviđaju da će teritorije koje sada čine Donjecku i Lugansku Rpubliku – mada se one same uopšte ne pominju! – imati posebni status i posebnu lokalnu samoupravu.

Takv status i „posebna samouprava” treba, međutim, da budu regulisani posebnim zakonom i dobijeni tek nakon što teritorije koje kontrolišu Donjeck i Lgans održe lokalne izbore po zakonu Ukrajine.

„Posebni status” se pri tom uvodi samo u trajanju od tri godine.

Zato je i opunomoćeni pregovarač Luganske Republike Vladislav Dejnego poručio i Porošenku i Kijevu da ono što nude „nema veze sa Minskom-2” i ne predstavlja ustavnu reformu koju LNR i DNR očekuju.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Puškov upozorio Porošenka da je njegova „ustavna reforma” daleko od Minska-2

Izvor: 011vodič.com, 17.Jul.2015

ŠEF spoljnopolitičkog odbora Države Dume Aleksej Puškov ocenio je da su izmene koje je u ustavu Ukrajine predložio njen predsednik Petar Porošenko „daleko od minskog sporazuma”.. Ovo je istovremeno polemika sa pomoćnicom Džona Kerija Viktorijom Nuland koja je izjavila da je ono što je predložio...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.