Puče: Zbrisan komandni centar VIDEO

Izvor: B92, 24.Avg.2023, 14:52

Puče: "Zbrisan" komandni centar VIDEO

Preciznim oružjem izveden je napad na komandni centar Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Oružane snage Rusije su tokom noći izvele grupni napad preciznim oružjem dugog dometa, morskog i kopnenog baziranja, na centar odlučivanja Oružanih snaga Ukrajine", rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, cilj napada je postignut.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Objekat je pogođen", naglasio je Konašenkov.

Pored toga, uništena su četiri skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine u različitim regionima.

Ministarstvo je komentarisalo i situaciju na glavnim pravcima neprijateljstava.

Na kupjanskom pravcu, jurišni odredi grupe "Zapad" nastavili su uspešnu ofanzivu.

"Kao rezultat hrabrih akcija jedinica, udara armijske avijacije i artiljerijske vatre, odbijeno je pet neprijateljskih napada u oblastima naselja Novoselovsko, Novojegorovka u LNR i Sinkovka u Harkovskoj oblasti", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Neprijatelj je na tim pravcima izgubio do 50 vojnika, dva borbena vozila pešadije, tri kamioneta i tri samohodne haubice M777.

U pravcu Zaporožja ruska vojska je uz podršku artiljerije odbila pet napada ukrajinskih snaga u oblasti veoma važnog sela Rabotino i Uspenovka.

Neprijatelj je izgubio više od 110 vojnika, četiri tenka, tri oklopna automobila, četiri automobila, samohodne topove "krab" i četiri haubice M777, dodaje se u saopštenju.

Na donjeckom pravcu jedinice grupe trupa "Jug" uz podršku avijacije odbile su šest ukrajinskih napada u oblastima Severnog, Berestovoje i Nevelskog u DNR.

Ruska vojska je tokom proteklog dana uništila do 125 neprijateljskih vojnika, tenk, četiri borbena vozila pešadije, četiri vozila i haubicu msta-B, naglašeno je u ministaratsvu.

Na južnodonjeckom pravcu, armijska grupa "Vostok" odbila je napad u rejonu naselja Prijutnoje u Zaporoškoj oblasti i gađala jedinice 37. i 38. brigade Korpusa marinaca ukrajinskih snaga u oblasti sela Urožajnoje i zadruge Oktjabr u DNR.

Kao rezultat borbi, eliminisano je do 230 ukrajinskih vojnika, dva oklopna transportera, tri vozila i dva samohodna topa "gvozdika".

Na Krasnolimanskom pravcu, jedinice grupe trupa, avijacije i artiljerije "Centar" odbile su tri napada Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Grigorovke i Torskog u DNR i kod sela Crvena Dibrova u LNR.

Ukupni gubici neprijatelja iznosili su 80 vojnih lica, tri borbena oklopna vozila i dva kamioneta.

U pravcu Hersona vatrom ruskih trupa likvidirano je do 30 ukrajinskih vojnika, dva vozila, haubice Msta-B i D-30. Pored toga, zaustavljene su aktivnosti ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.