Prvi teretni brod u luci Černomorsk spreman za utovar

Izvor: B92, 07.Avg.2022, 15:59

Prvi teretni brod u luci Černomorsk spreman za utovar

Prvi teretni brod od napada na Ukrajinu stigao je u ukrajinsku crnomorsku luku Černomorsk i spreman je za utovar, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu.

"Teretni brod ''FULMAR S'' stigao je u luku Černomorsk i spreman je za utovar", saopštilo je Ministarstvo na Fejsbuku, preneo je Rojters.

Ukrajinski ministar za infrastrukturu Oleksandr >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kubrakov, izjavio je ranije danas da je drugi konvoj brodova sa ukrajinskim poljoprivrednim proizvodima isplovio iz ukrajinskih crnomorskih luka, u okviru sporazuma o deblokadi ukrajinskog prekomorskog izvoza.

Kubrakov je tvitovao da su četiri teretna broda "Mustafa Nedžati", "Star Helena", "Glori" i "Riva Vind", natovarena sa skoro 170.000 tona žitarica.

Ova četiri broda napustila su Ukrajinu u skladu sa okvirnim sporazumom koji su potpisale Ukrajina, Rusija, Turska i Ujedinjene nacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.