Prvi put glasali protiv Ukrajine

Izvor: Vesti-online.com, 23.Dec.2016, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put glasali protiv Ukrajine

Srbija se i u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija svrstala na stranu Rusije. Kad se glasalo o rezoluciji koja osuđuje kršenje ljudskih prava na Krimu, Srbija je bila protiv. U tekstu rezolucije pozivaju se ruske okupacione snage da okončaju sva zlostavljanja stanovnika Krima, posebno diskriminatorske mere i praksu, arbitrarna pritvaranja, mučenja i drugo surovo, nehumano i degradirajuće ponašanje, navodi se u rezoluciji.

Za tu rezoluciju glasalo je 70 država, 77 bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je uzdržano, a 26 protiv. Među protivnicima su bile Srbija i BiH. Obe zemlje bivši švedski premijer i diplomata Karl Bilt poziva da objasne zašto nisu podržale rezoluciju. Za potez srpske delegacije objašnjenje stiže iz najjače vladajuće stranke.

- Ovo je bila jedna očigledno politička rezolucija koja nije mogla tek tako da se prihvati da se Rusi nazivaju okupacionim snagama - kaže poslanik SNS-a Vladimir Đukanović.

- Nikada nismo prestali da podržavamo Srbiju kad je u pitanju Kosovo, niti smo priznali nezavisnost. Skoro smo odbili da igramo fudbal i košarku protiv Kosova na našoj teritoriji jer ne želimo kosovske pasoše. Ne radimo ništa protiv interesa Srbije i, iskreno, veoma smo uznemireni zbog ovoga - dodao je ambasador.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.