Prvi brod koji prevozi ukrajinsko žito krenuo iz luke Odesa (VIDEO)

Izvor: Beta, 01.Avg.2022, 12:06

Prvi brod koji prevozi ukrajinsko žito krenuo iz luke Odesa (VIDEO)

Prvi brod koji prevozi ukrajinsko žito krenuo je danas iz luke Odesa u skladu sa sporazumom za koji se očekuje da će velike zalihe ukrajinskih useva pustiti na strana tržišta i ublažiti rastuću krizu gladi.Teretni brod "Razoni" pod zastavom Sijera Leonea krenuo je iz Odese za Liban, saopštilo je tursko ministarstvo odbrane.U saopštenju Ujedinjenih nacija navodi se da Razoni nosi preko 26.000 tona kukuruza.Podaci iz Razoni-jevog sistema za automatsku identifikaciju, sigurnosnog tragača za brodove na moru, pokazali su da brod polako izlazi iz svog veza u luci Odesa zajedno sa tegljačem.Očekuje se da će brod u sutra stići u Istanbul, gde će biti pregledan pre nego što mu bude dozvoljeno da nastavi, saopštilo je ministarstvo.Kukuruz će se uputiti u Liban, malenu bliskoistočnu državu koja je zahvaćena, kako je Svetska banka opisala, jednom od najgorih svetskih finansijskih kriza u poslednjih više od 150 godina.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

VIDEO: Prvi brod koji prevozi ukrajinsko žito krenuo iz luke Odesa

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2022

Prvi brod koji prevozi ukrajinsko žito krenuo je danas iz luke Odesa u skladu sa sporazumom za koji se očekuje da će zalihe ukrajinskih useva pustiti na strana tržišta i ublažiti rastuću krizu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.