Pronađena deca iz Ukrajine; Međunarodni krivični sud pokrenuo istragu

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 18:42

Pronađena deca iz Ukrajine; Međunarodni krivični sud pokrenuo istragu

Međunarodni istražitelji otkrili su gde se nalazi osmoro ukrajinske dece za koje se veruje da su nasilno odvedeni u Rusiju, saopštila je holandska policija.

U operaciji sedišta Evropola u Hagu učestvovalo je 60 istražitelja iz 23 zemlje.

"Nadamo se da će se deca brzo vratiti kući", rekao je Vinsent Kilesen iz Odeljenja za međunarodni kriminal holandske policije.

Informacija je predata ukrajinskim vlastima, saopštila je policija. Gde su deca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkriveno je korišćenjem internet alata za prepoznavanja lica. U operaciji su učestvovali i stručnjaci iz Britanije, Australije i SAD. Od početka rata pre skoro dve godine, veruje se da su Rusi oteli hiljade dece iz Ukrajine. Međunarodni krivični sud UN već je pokrenuo istragu i izdao međunarodne naloge za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina i ruskog komesara za prava deteta Marije Lvove-Belove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.