Procureli dokumenti Pentagona pokazuju da SAD špijuniraju Zelenskog — TV

Izvor: Vostok.rs, 10.Apr.2023, 12:48

Procureli dokumenti Pentagona pokazuju da SAD špijuniraju Zelenskog — TV

 Sjedinjene Države špijuniraju ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog, javio je u nedelju CNN, pozivajući se na tajne dokumente Pentagona i američke obaveštajne zajednice koji su procureli na internet.
Dok je izvor blizak Zelenskom opisao situaciju kao „neiznenađujuću“, ukrajinski zvaničnici su frustrirani zbog curenja informacija, navodi TV kanal. Prema CNN-u, Zelenski je krajem februara „predložio udare na ruske lokacije za razmeštanje“ u Rostovskoj oblasti uz korišćenje dronova. Vašington strahuje da će Ukrajina koristiti rakete dugog dometa za udare unutar Rusije, pa otuda i nevoljnost SAD da pošalje takvo oružje u Kijev. Curenje koje bi moglo biti jedno od najvećih u poslednjih deset godina moglo bi da zakomplikuje podršku SAD Kijevu pre velike ofanzive, izvestio je Blumberg u ponedeljak. Prema novinskoj agenciji, malo je verovatno da se dokumenti koji se široko dele na Internetu sada mogu izbrisati ili sakriti. Ranije je zamenica sekretara za štampu Pentagona Sabrina Sing rekla da Ministarstvo odbrane SAD procenjuje validnost navodno poverljivih dokumenata. Vašington „procenjuje uticaj koji bi ti fotografisani dokumenti mogli da imaju na nacionalnu bezbednost SAD“ i na „saveznike i partnere“ zemlje kroz međuagencijski napor, rekao je Sing. Dokumenti koji su se pojavili na internetu možda su lažni, rekao je Rojters. Dokumenti otkrivaju planove SAD i NATO-a za jačanje ukrajinskih snaga pre kontraofanzive. Na Tviteru i Telegramu objavljen je niz materijala koji otkrivaju informacije o rasporedu isporuke naoružanja, broju trupa i bataljona. Curenje se smatra jednim od najvećih kršenja tajnih podataka otkako je preko Vikiliksa 2013. objavljeno više od 700.000 dokumenata, video snimaka i diplomatskih depeša, navodi Rojters. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.