Problemi na frontu? Ne ide po planu

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 17:53

Problemi na frontu? Ne ide po planu

Ukrajinska kontraofanziva ne opravdava očekivanja, javlja Si-En-En, pozivajući se na dva zapadna zvaničnika i jednog visokog zvaničnika Pentagona.

Prema njegovim rečima, jedan od predstavnika zapadnih zemalja primetio je da ofanziva kijevskih vlasti "ne opravdava očekivanja ni u jednom pravcu“.

Pored toga, zapadne zemlje ukazuju na čvrstinu ruske odbrambene linije i njenu efikasnu odbranu uz pomoć raketnih udara. Istovremeno, prenosi televizija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinske trupe demonstriraju "ranjivost“ u savladavanju minskih polja. Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Ana Maljar priznala je u utorak da se oružane snage zemlje suočavaju sa poteškoćama tokom svoje kontraofanzive. Dan ranije ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je takođe priznao da je kontraofanziva "sporija nego što bismo želeli“. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u utorak da su se ukrajinske oružane snage u ofanzivi suočile sa dobro pripremljenom ruskom odbranom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kontraofanziva Kijeva ne ispunjava očekivanja zapadnih država – Si-En-En

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2023, 10:40

 . Ukrajinska kontraofanziva ne ispunjava očekivanja zapadnih država, izvestio je u četvrtak Si-En-En pozivajući se na dva zapadna zvaničnika i visokog predstavnika Pentagona.. Prema izveštaju, jedan zapadni zvaničnik je primetio da ukrajinska ofanziva „ne ispunjava očekivanja ni na...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.