Priznali: Mi smo je digli u vazduh VIDEO

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 10:52

Priznali: Mi smo je digli u vazduh VIDEO

Kirilo Budanov, šef ukrajinske vojne obaveštajne službe, saopštio je da je sinoćna eksplozija skladišta municije bila operacija ukrajinskih specijalnih snaga.

Eksplozija se dogodila u ruskoj vojnoj bazi na Krimu.

"Uspešno smo izveli operaciju na okupiranom Krimu. Neprijatelj krije razmere štete i broj žrtava", objavio je Budanov na svom kanalu na Telegramu.

Sergej Aksjonov, guverner Krima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojeg je postavila Moskva, ranije je na Telegramu napisao da je planirana privremena evakuacija oko dve hiljade ljudi iz Kirovskog okruga na pripojeno poluostrvo. Razlog za evakuaciju je požar koji je izbio na vojnim poligonima, prenosi ruska državna novinska agencija Tas.

On je dodao da za sada nema žrtava.

"Planirana je privremena evakuacija stanovništva iz četiri naseljena mesta. Ukupno je reč o oko 2.000 ljudi", rekao je Aksjonov. On je potvrdio da je obližnji auto-put Tavrida zatvoren. Zbog požara je formiran krizni tim. Ranije je novinska agencija RBC-Ukrajina javila da je došlo do eksplozija na vojnim poligonima.

Ukrajinski mediji i ruski kanali na Telegramu, povezani sa ruskim bezbednosnim službama, javljaju da skladište oružja zapravo gori nakon vazdušnog udara Ukrajine tokom noći. Portparol vojne administracije Odese Sergej Bračuk objavio je dva video-snimka vatre u nenaseljenom području, sa opisom: „Neprijateljsko skladište oružja, Stari Krim“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"USPEŠNO SMO SPROVELI OPERACIJU" Šef ukrajinskih obaveštajaca potvrdio da Kijev stoji iza EKSPLOZIJE NA KRIMU

Izvor: Blic, 19.Jul.2023

Kirilo Budanov, šef ukrajinske vojne obaveštajne službe, objavio je da je sinoćnja eksplozija skladišta municije u ruskoj vojnoj bazi na okupiranom Krimu bila operacija ukrajinskih specijalaca.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.