Pristalice fedralizacije Ukrajine protestuju u Lugansku

Izvor: Vostok.rs, 13.Apr.2014, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pristalice fedralizacije Ukrajine protestuju u Lugansku

13.04.2014. -

Na mitingu u Lugansku (istok Ukrajine) se okupilo nekoliko hiljada ljudi, koji se protive politici Kijeva.

Miting se održava ispred zgrade Službe bezbednosti Ukrajine, koja se od 7. aprila nalazi pod kontrolom demonstranata. Stanovnici Luganska traže referendum o federalizaciji i izjavljuju da ne odustaju od akcija protesta.

Poslanici luganskog gradskog saveta su 11. aprila izjavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da je potrebno usvojiti Zakon o lokalnim referendumima. On je, takođe, istakao da je neophodno ruski jezik proglasiti za drugi zvanični jezik.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Юriй Strelьcov    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Miting pristalica federalizacije Ukrajine u Harkovu

Izvor: Vostok.rs, 13.Apr.2014

13.04.2014. -..Nekoliko stotina pristalica federalizacije Ukrajine se okupilo na mitingu na Trgu slobode, u centru ukrajinskog grada Harkova...Aktivisti lokalnog „evromajdana“ se, takođe, okupljaju...Harkovski okružni administrativni sud je u četvrtak usvojio molbu harkovskog gradskog saveta o...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.