Pristajemo na najširu autonomiju

Izvor: Akter, 11.Maj.2015, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pristajemo na najširu autonomiju

Donjecka Republika pristaje na najširu autonomiju, bez štete po svoje interese, ali ako Kijev i dalje bude kršio sporazum iz Minska, ići čemo prema punoj nezavisnosti, izjavio je danas zamenik predsednika Narodnog saveta DNR Denis Pušilin

Mi predlažemo da se u Ustav unese tačka po kojoj bi i drugi regioni Ukrajine imali pravo na samoopredeljenje. Spremni smo na održavanje lokalnih izbora, rekao je Pušilin, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << prenosi Sputnjik.

Zamenik komandanta korpusa Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin izjavio je da ukrajinske snage bezbednosti nastavljaju sa gomilanjem teškog naoružanja na liniji razdvajanja.

Ukrajinske snage nastavljaju da učvršćuju svoje položaje, između ostalog i na liniji razdvajanja. Nastavljaju sa postavljanjem vojne tehnike, rekao je on.

Na taj način, prema rečima Basurina, ukrajinska strana krši Minski sporazum i stavlja pod znak pitanja mirno rešavanje konflikta u Donbasu.

Basurin je istakao i da ukrajinske snage bezbednosti nastavljaju napade na teritoriju DNR, koristeći tešku artljeriju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.