Primećeno je šest tamnih mrlja; Rusi doneli odluku – potopljeno namerno FOTO

Izvor: B92, 30.Avg.2023, 09:43

Primećeno je šest tamnih mrlja; Rusi doneli odluku – potopljeno namerno FOTO

Rusija je potopila niz plovila uz Krimski most koristeći ono što analitičari nazivaju "200 godina starom strategijom".

Glavni razlog za to je odbrana od nove pretnje - ukrajinskih pomorskih dronova.

Satelitske slike koje je prikupio Skaj njuz pokazuju šest tamnih objekata koji se pojavljuju u nizu pokraj Krimskog mosta, takođr poznatog kao Kerčki most.

Most je jedina direktna veza između prometne mreže Rusije i Krimskog poluostrva i bio je izložen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzastopnim napadima tokom rata.

Ukrajinska glavna obaveštajna uprava (GUR) je već ranije objavila da Rusija planira da "potopiti najmanje šest plovila" uz most kako bi stvorila "zaštitu" ispred njega.

GUR je u prošlonedeljnoj objavi na Telegramu takođe naveo da Rusija "namerava da postavi barijere između potonulih trajekata" kako bi zaštitila most "od oštećenja".

Na satelitskim snimcima koje je Planet Labs PBC snimio 19. avgusta, nikakvi objekti međutim, nisu vidljivi u vodi južno od mosta, ali se već 21. avgusta pojavljuju dva plovila.

Dva dana kasnije, 23. avgusta, još jedno plovilo može se videti na površini vode.

Do 26. avgusta bilo je već šest objekata na potpuno istim pozicijama.

Analitičari sugerišu da bi to moglo da znači da su ta plovila namerno potopljena i da su ispod vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Satelitski snimci otkrili: Rusi upotrebili 200 godina staru taktiku za odbranu Krimskog mosta FOTO

Izvor: B92, 30.Avg.2023

Skaj njuz je objavio da je Rusija je potopila čitav niz plovila pored Krimskom mosta primenjujući ono što analitičari nazivaju "200 godina starom strategijom"...Rusija je to uradila kako bi se odbranila od rastuće pretnje od ukrajinskih pomorskih dronova...Britanska televizija navodi da je prikupila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.