Prigožin izdao naređenje: Svi u Belorusiju. Krećemo

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 15:48

Prigožin izdao naređenje: Svi u Belorusiju. Krećemo

Ukrajinski centar nacionalnog otpora saopštio je da Vagnerova grupa u Belorusiji priprema svojevrsnu operaciju zakazanu za 5. avgust.

Kako se naglašava, svim članovima Vagnera naloženo je da se povuku sa godišnjeg odmora i dođu u Belorusiju.

"Događaj nepoznate prirode vodiće šef Vagnera Jevgenij Prigožin, a planiran je za 5. avgust. Želimo da podsetimo da su većina militanata koji su upravo stigli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Belorusiju teroristi sa iskustvom u švercu i transportu ilegalnih migranata. Oni se pripremaju za 'potresanje' granice između Poljske i Litvanije", navodi se u saopštenju, prenosi poljski Onet.

Napomenuli su i da plaćenici mogu da budu obučeni u uniforme beloruskih graničara i da pomognu izbeglicama u pokušaju da pređu državnu granicu.

Inače, Vagner grupa je do daljeg obustavila regrutaciju novih plaćenika. Ovu informaciju je potvrdio i sam Jevgenij Prigožin, koji je rekao da su Vagnerovi kapaciteti trenutno popunjeni.

"Dok ne osetimo nedostatak vojnika, nemamo planove za ponovno zapošljavanje", rekao je Prigožin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.