Prigožin: Vagner ubio ukrajinskog komandanta

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 17:01

Prigožin: Vagner ubio ukrajinskog komandanta

U samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici uništen je auto u kojem je verovatno bio komandant Snaga teritorijalne odbrane ukrajinske vojske Igor Tancura.

Ovo je izjavio osnivač Vagner grupe Jevgenij Prigožin, objavljeno je u audio snimku na kanalu njegove pres službe.

"Danas u 13:25, artiljerijske jedinice PMC Vagner su tokom kretanja od naselja Časov Jar, do naselja Bahmut, uništile oklopni automobil u kojem je, kako se pretpostavlja, bio je komandant Snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine Igor Ivanovič Tancura, koji je bio na putu za Bahmut", rekao je Prigožin.

Prigožin je dodao da se ova informacija sada proverava.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski imenovao je general-majora Tancuru za komandanta Snaga teritorijalne odbrane 16. maja prošle godine, a pre toga je bio načelnik generalštaba ukrajinskih kopnenih snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.