Prigožin: Ukrajinci su zauzeli. Rusi beže – sramota

Izvor: B92, 05.Jun.2023, 11:49

Prigožin: "Ukrajinci su zauzeli. Rusi beže – sramota"

Osnivač ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin izajavio je danas da su ukrajinske snage ponovo zauzele deo naselja Berkhivka, severno od Bahmuta.

"Sada je deo naselja Berkhivka već izgubljen, trupe tiho beže. Sramota", poručio je Prigožin u audio poruci koju je objavila njegova pres služba, prenosi Rojters.

On je pozvao ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Valerija Gerasimova da dođu na front i okupe trupe.

"Hajde, vi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to možete, a ako ne možete, poginućete kao junaci", naveo je Prigožin. Vagner je prošlog meseca zauzeo Bahmut posle najduže bitke od početka rata u Ukrajini u februaru 2022. godine, nakon čega je paravojna grupa svoje položaje predala redovnim ruskim trupama.

Podsetimo, Prigožin je ranije javio da su Ukrajinci zauzeli neke od položaja u Bahmutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prigožin: Ukrajina zauzela naselje severno od Bahmuta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2023

Osnivač ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin izajvio je danas da su ukrajinske snage ponovo zauzele deo naselja Berkhivka, severno od Bahmuta u istočnoj Ukrajini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.