Izvor: B92, 03.Maj.2023, 20:57

Prigožin: Počelo je

Jevgenij Prigožin, vođa privatne ruske vojne grupe Vagner, izjavio je danas da veruje da je kontraofanziva Ukrajine već počela.

ON je naveo da njegove snage primećuju pojačanu aktivnost duž fronta.

U saopštenju koje je njegova pres služba objavila na Telegramu, Prigožin je rekao da će "aktivna faza" kontraofanzive početi narednih dana, preneo je Rojters.

Predsednik Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Volodimir Zelenski najavio je ranije danas da će Kijev uskoro pokrenuti kontraofanzivu protiv ruskih snaga i poručio da je uveren da će Zapad posle toga isporučiti Ukrajini moderne borbene avione.

Zelenski je konferenciji za novinare u Finskoj, najnovijoj članici NATO-a, u koju je danas doputovao, rekao da je jedan od razloga što je došao u tu zemlju to što Ukrajina želi da postane punopravna članica te vojne alijansa.

Portparol ukrajinskog predsednika rekao je da će današnji razgovori Zelenskog sa nordijskim liderima u Finskoj biti usredsređeni na jačanje vojnih sposobnosti Kijeva i traženje konkretnih koraka kako bi se Ukrajina približila članstvu u NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.