Prigožin: Počelo je – napadamo sa bokova

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 13:00

Prigožin: "Počelo je – napadamo sa bokova"

Osnivač ruske plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin rekao je ranije danas da je počela ukrajinska kontraofanziva i da se Bahmut napada sa bokova.

U odgovoru ruskim medijima Prigožin je rekao: "Nažalost, kontraofanziva je delimično uspela".

Informacija se ne može nezavisno proveriti.

Upitan je i za izjavu Zelenskog da je kontranapad odložen jer su čekali vozila koja polako pristižu sa Zapada.

On je rekao da Zelenski laže kada kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ofanziva još nije počela.

Ruske snage, predvođene Vagnerom, od prošlog leta predvode napad na Bahmut, u regionu Donjecka na istoku Ukrajine. Juče su i Prigožin i ukrajinska vojska saopštili da su kijevske snage porazile jedinicu ruske vojske u blizini Bahmuta, što je značajan napredak za Ukrajinu.

Ukrajinci su se hvalili da su oslobodili značajan deo grada, a na društvenim mrežama pojavilo se nekoliko video-snimaka navodnog povlačenja Rusa. Prigožin je usput optužio rusku vojsku da su njegovi plaćenici ubijani zbog bekstva sa bojišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KREMLJ UZVRAĆA UDARAC NEPOSLUŠNOM "KUVARU" Haos u Moskvi: Prigožin prešao crvenu liniju, Putin na njega pušta svoje "pse"

Izvor: Blic, 11.Maj.2023

Poslednjih nedelja, osnivač privatne plaćeničke ruske armije Vagner Jevgenij Prigožin počeo je javno da osuđuje rusko vojno rukovodstvo češće i besnije nego ikada ranije. U video snimku od 5. maja, obraćajući se ministru odbrane Sergeju Šojguu i načelniku Generalštaba Valeriju Gerasimovu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.