Preuzeti podaci i sa druge crne kutije - nije bilo podmetanja

Izvor: Večernje novosti, 24.Jul.2014, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preuzeti podaci i sa druge "crne kutije" - nije bilo podmetanja

Holandski istražitelji koji predvode istragu o obaranju putničkog aviona "Boing 777" malezijske aviokompanije na istoku Ukrajine, kada je poginulo 298 putnika i članova posade, saopštili su danas da su preuzeli podatke sa druge "crne kutije" koja sadrži tehničke podatke o letu i da njima nije neovlašćeno pristupano, javio je Frans pres."Nisu pronađeni dokazi ili nagoveštaji manipulacije registratorom. Podaci su uspešno >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << preuzeti a registrator podataka o letu sadrži valjane podatke", saopštio je Holandski savet za bezbednost .OVV je naveo da su podaci o radu instrumenata u avionu pouzdani i da će biti analizirani zajedno sa podacima sa prve "crne kutije" na kojoj je snimljena komunikacija u pilotskoj kabini.Podaci se analiziraju u štabu istražnog odeljenja za avio-nesreće u Farnborou, jugozapadno od Londona a dešifrovanje "crnih kutija" obavlja grupa međunarodnih eksperata iz osam zemalja.Holandski istražitelji saopštili su juče da su podaci sa zvučnog rekordera sačuvani i da niko nije manipulisao tim uređajem.Avion "Malezija erlajnza" leteo je iz Amsterdama za Kuala Lumpur a srušio se 17. jula na istoku Ukrajine.Među žrtvama je bilo 193 holandska državljana.****Antonov:Ako Rusija stoji iza rušenja aviona, gde su dokazi?Rusija je dosad jedina zemlja koja je obelodanila dokaze o padu malezijskog aviona nad Ukrajinom, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane, ističući da je bilo dosta tvrdnji o ruskoj umešanosti, ali nijedna nije potkrepljena dokazom.Zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov je izjavio da američki obaveštajci tvrde da je raketa koja je oborila avion ispaljena sa teritorije pod kontrolom proruskih snaga, ali i ukazao da je to ostalo samo na nivou tvrdnje koja nije potkrepljena dokazom."Gde su ti podaci? Zašto nisu javno objavljeni? Da li je to zbog toga što se još uvek krčkaju, ako mogu tako da se izrazim?", zapitao je Antonov, prenela je "Raša tudej".Antonov je primetio da je jedan od četvorice američkih obaveštajaca rekao da je moguće da je Rusija umešana u incident jer je "stvorila uslove za lansiranje rakete"."Lepo je, naravno, što ostala trojica nisu ništa rekla, ali šta je sa tim četvrtim? Da li on ima osnova za iznošenje takvih optužbi?", naveo je Antonov u saopštenju.Antonov je rekao da bi rusko Ministarstvo odbrane želelo, na primer, da zna zašto su SAD odbacile mogućnost da je avion oborila ukrajinska vojska.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Preuzeti podaci i sa druge "crne kutije" - nije bilo podmetanja, stigli posmrtni ostaci 74 žrtve

Izvor: Večernje novosti, 24.Jul.2014

Holandski istražitelji koji predvode istragu o obaranju putničkog aviona "Boing 777" malezijske aviokompanije na istoku Ukrajine, kada je poginulo 298 putnika i članova posade, saopštili su danas da su preuzeli podatke sa druge "crne kutije" koja sadrži tehničke podatke o letu i da njima nije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.