Pretres završen – zaplenjeno

Izvor: B92, 03.Dec.2022, 12:23

Pretres završen – zaplenjeno

Služba bezbednosti Ukrajine saopštila je da su njeni agenti zaplenili proruske brošure u nekoliko objekata koje su u vlasništvu Ukrajinske pravoslavne crkve.

"Bezbednosna služba je završila kontraobaveštajni rad u objektima UPC, u regionima Zakarpatje, Rovno i Žitomir. Prokremljovski štampani materijal pronađen je u skladištima na teritoriji tih eparhija", naveo je SBU na svom Telegram kanalu.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se navodi u izveštaju SBU, simboli zabranjene ukrajinske partije Opoziciona platforma - Za život pronađreni su u manastiru Svetog Nikolaja UPC-a, preneo je TAŠ. "Na teritoriji Rovna i eparhije Ostrog agenti SBU su pronašli beloruske rublje i brošure na kojima se poziva na mirovni sporazum sa Rusijom.

Identifikovani su pojedinci koji su održavali kontakt sa ruskim gradjanima i ti kontakti se sada istražuju", dodaje SBU. U petak je objavljeno da će ukrajinska vlada pripremiti zakon kojim se zabranjuju crkve povezane sa Rusijom, u skladu sa potezima koje predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra neophodnim kako bi se sprečila Moskva da "slabi Ukrajinu iznutra".

To bi, prema oceni TAŠ-a, u suštini značilo zabranu UPC-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Služba bezbednosti Ukrajine: Zaplenjene PRORUSKE BROŠURE u objektima Ukrajinske pravoslavne crkve

Izvor: Blic, 03.Dec.2022

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) saopštila je da su njeni agenti zaplenili proruske brošure u nekoliko objekata koje su u vlasništvu Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) Moskovskog patrijarhata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.