Pretnja iz Rusije: Sledi žestok odgovor

Izvor: B92, 07.Jun.2023, 17:37

Pretnja iz Rusije: Sledi žestok odgovor

Rusija će žestoko odgovoriti na bilo koji pokušaj napada na Zaporošku nuklearku, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Rusija će maksimalno žestoko odgovoriti na svaki napad Ukrajine na Zaporošku nuklearku, njene ključne objekte, kao što su vodovi, i naravno na Energodar u kojem žive zaposleni u toj nuklearki i njihove porodice", rekla je Zaharova na redovnom brifingu za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinare.

Zaporoška nuklearka nalazi se na levoj obali Dnjepra pored Energodara. To je najveća i najjača nuklearka u Evropi - ima šest energetskih blokova jačine jedan gigavat svaki.

Od oktobra 2022. elektrana je pod kontrolom Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.