Preti im najcrnji scenario: Ruski prodor znači kraj? VIDEO

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 19:32

Preti im najcrnji scenario: Ruski prodor znači kraj? VIDEO

Kolumnista Jutarnjeg lista Željko Trkanjec izjavio je da je Ukrajina napravila veliku grešku u kontraofanzivi.

On smatra da je problem u tome što su se njeni borci razvukli na nekoliko tačaka na frontu i nisu dobro i brzo reagovali na ruski protivudar na severu.

Ukrajinska vojska je nakon ofanzive bila iscrpljena, navodi on.

"Ukrajinske vojne snage su bile izložene izuzetno snažnim operacijama. Operacije su bile zahtevne. Trebalo se probiti kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minska polja, bili su neprestano pod udarom ruske artiljerije, nailazili su na čvrste odbrane ruske vojke...", kazao je Trkanjec.

Ističe da su Rusi dobro shvatili da su Ukrajinci iscrpljeni i zato su udarili po njihovoj najslabijoj tački - Avdejevki.

"Ako Rusi naprave strateški proboj - to je tačka koja nas vodi u najcrnji mogući scenario. To je situacija u kojoj ruska vojska prodire", kazao je on.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.