Preokret se upravo dešava: Upotrebljeno je – prvi put

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 14:00

Preokret se upravo dešava: Upotrebljeno je – prvi put

Ukrajinske snage počele su da koriste kasetnu municiju koju su poslale SAD, objavio je "Vašington post".

Taj list se poziva na neimenovane ukrajinske zvaničnike upoznate sa situacijom.

List napominje da ih Ukrajina koristi na jugoistočnom delu fronta u pokušaju da probije dobro utvrđene položaje ruskih snaga, koje su usporile ukrajinsku kontraofanzivu i može ih upotrebiti u oblasti Artjomovska.

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džejk Salivan saopštio je 7. jula da će Sjedinjene Američke Države isporučiti Ukrajini kasetnu municiju. Kasetna municija zabranjena je međunarodnom konvencijom koju su ratifikovale 123 zemlje, izuzimajući SAD i Ukrajinu.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Moskva do sada nije imala potrebu da koristi kasetnu municiju, ali ako se ona bude upotrebila protiv Rusije, ona zadržava pravo na recipročna dejstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.