Preokret: Otkriven pravi cilj kontraofanzive?

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 14:57

Preokret: Otkriven pravi cilj kontraofanzive?

Cilj ukrajinske kontraofanzive jeste težnja da se postignu pregovori s Rusijom pod uslovima SAD, izjavio je šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

"Glavno što žele da postignu kontraofanzivom jeste da formiraju povoljnije uslove za pregovore s Rusjom, kako bi se oni vodili pod uslovima SAD. Reč je upravo o tome, a ne o nekakvom oslobođenju Krima ili Donbasa, oni objektivno nemaju snagu za to", rekao je Konstantinov za Sputnjik.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajinska ofanziva u južnodonjeckom, orehovskom i vasiljevskom pravcu Zaporoškog fronta, kao i u pravcu Artjomovska, počela je 4. juna, a glavni udar Oružanih snaga Ukrajine usredsređen je na Zaporoški front.

Kijev ni na jednom delu fronta nije uspeo da dostigne postavljene zadatke, konstatovao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.