Preokret; Javili se Rusi: Ipak su napali

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 16:39

Preokret; Javili se Rusi: Ipak su napali

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je ukrajinski avion gađao dva industrijska objekta u Lugansku, na istoku Ukrajine.

Kako se navodi, Ukrajina je gađala objekte u Lugansku krstarećim raketama dugog dometa "storm šedou" koje je isporučila Velika Britanija.

Rojters nije mogao da potvrdi ovaj izveštaj.

Britanija je u četvrtak postala prva zemlja koja je saopštila da je počela da snabdeva Kijev krstarećim raketama dugog dometa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje će mu omogućiti da pogodi ruske trupe i objekte za snabdevanje daleko iza linije fronta dok priprema veliku kontraofanzivu.

Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je da bi rakete mogle biti korišćene na teritoriji Ukrajine, što, kako navodi britanska agencija, implicira da je dobio uveravanja iz Kijeva da neće napadati mete unutar međunarodno prihvaćenih granica Rusije.

Rusko ministarstvo je saopštilo da su rakete pogodile juče postrojenje za proizvodnju polimera i fabriku za preradu mesa u Lugansku.

"Rakete vazduh-vazduh 'storm šedou' koje je britanski režim isporučio Kijevu korišćene su za napad, u suprotnosti od saopštenja Londona da ovo oružje neće biti korićeno protiv civilnih meta", saopštilo je Ministarstvo.

Ono je, takođe, navelo da je Rusija oborila dva ukrajinska vojna aviona - Su-24 i MIG-29, koji su lansirali rakete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.