Premijer: Ukrajina je u ratu, vojno skladište sabotirano

Izvor: B92, 27.Sep.2017, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Ukrajina je u ratu, vojno skladište sabotirano

Kalinivka -- Ukrajinski premijer Volodimir Grojsman nagovestio mogućnost da je požar u najvećem vojnom skladištu municije u Ukrajini sabotaža "neprijatelja" Ukrajine.

Požar je izbio sinoć, nakon čega je usledila serija eksplozija, zbog čega su vlasti bile primorane da zatvore vazdušni prostor u radijusu od 50 kilometara i evakuišu stanovništvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Grojsman je na hitnoj sednici vlade rekao da je moguće da je reč o sabotaži. On je kazao da je Ukrajina u ratu i da očekuje da će njeni neprijatelji "učiniti sve što mogu" da je oslabe.

Uzrok izbijanja požara zasad nije poznat, a vojne vlasti istražuju mogućnost sabotaže ili nemara, prenosi AFP.

Naložena je evakuacija stanovnika Kalinovke, gde živi 20.000 stanovnika, i još dva susedna sela, a na ljude je apelovano da ne paniče.

U skladištu municije u Kalinovki nalazi se 188.000 tona municije, uključujući rakete za višecevne bacače raketa "smerč", "uragan" i "grad", na području od 60 hektara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina je u ratu, vojno skladište sabotirano

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2017

Ukrajinski premijer Volodimir Grojsman nagovestio mogućnost da je požar u najvećem vojnom skladištu municije u Ukrajini sabotaža "neprijatelja" Ukrajine...Požar je izbio sinoć nakon čega je usledila serija eksplozija zbog čega su vlasti bile primorane da zatvore vazdušni prostor u radijusu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.