Prekipelo im: Ukrajina je sada preterala

Izvor: B92, 02.Jun.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekipelo im: Ukrajina je sada preterala

Kijev -- Kreditori smatraju da je Ukrajina postavila previsoku početnu cenu za privatizaciju postrojenja Odesa Portsajd, koja bi mogla da odvrati ugledne investitore.

U pismu, upućenom ukrajinskom premijeru Vladimiru Grojsmanu, MMF i Evropska banka za obnovu i razvoj navode da način vrednovanja, kojim je minimalna prodajna cena određena na 521 milion dolara za aukciju državne grupacije za proizvodnju đubriva, zaostaje za međunarodnim standardima i da bi mogao ugroziti imidž >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine, prenosi Rojters.

"Zabrinuti smo, jer bi se mnogi ugledni međunarodni investitori mogli odlučiti da čak ni ne razmotre priliku. Takav događaj bi negativno uticao na poverenje stranih investitora u narednim rundama privatizacije Odesa Porta i naštetio bi imidžu Ukrajine i njenoj potencijalnoj atraktivnosti za privlačenje direktnih stranih investicija", napisali su regionalni predstavnici MMF-a i EBRD-a Žerom Vaše i Fransis Maliž.

Istovremeno, portparol ukrajinskog premijera poručuje da je cena ovog postrojenja određena u skladu s ukrajinskim zakonima i pre izbora aktuelne vlade koja je u aprilu počela da radi.

"Cena je dogovorena na sednici vlade kojoj su prisustvovali predstavnici EBRD-a i MMF-a", izjavio je portparol premijera Dmitro Stolarčuk.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.