Prekid vatre značiće pobedu Rusije

Izvor: B92, 07.Avg.2023, 18:55

"Prekid vatre značiće pobedu Rusije"

Savetnik u kabinetu ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak rekao je da bi u aktuelnoj situaciji prekid vatre i zamrzavanje rata u Ukrajini bili pobeda Rusije.

"Svaki scenario prekida vatre i zamrzavanja rata u Ukrajini u ovom trenku značiće samo jedno – pobedu Rusije i Putinov lični trijumf", napisao je Podoljak na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter.

U tom slučaju, tvrdi on, međunarodno pravo bi izgubilo svaku snaga i bio bi uveden "zakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << džungle".

"Rat će postati oruđe za postizanje političkih ciljeva, a broj sukoba i haosa u svetu će se dramatično povećati. Svima će postati jasno: moguće je izvršiti invaziju na drugu zemlju, zauzeti njen deo, tamo organizovati masakr i uspostaviti pravo sile na ovoj teritoriji uz prećutnu saglasnost sveta", dodao je savetnik Volodimira Zelenskog.

Podoljak je naveo da bi to bio "veliki poraz za zapadni svet" i "kraj sadašnjeg globalnog bezbednosnog poretka".

"Zamrzavanje rata neće okončati sukob i neće umanjiti patnje ukrajinskog naroda.Naprotiv, ako Moskva zadrži polovinu Ukrajine i ode na pauzu, počeće da se priprema za sledeći krug", smatra ukrajinski zvaničnik i dodaje da bi Rusija, nakon promene lidera u ključnim zapadnim zemljama, započela "veći, krvaviji i bolje pripremljen rat".

Poručio je da u sadašnoj situaciji ne može biti pregovaračkog procesa, te da status kvo na bojnom polju mora da se promeni. "To znači više oružja, projektila i aviona", zaključio je Podoljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.