Prekaljeni ruski general: Nećemo uspeti

Izvor: B92, 18.Avg.2023, 13:32

Prekaljeni ruski general: Nećemo uspeti

Šef ruske separatističke grupe "Vostok" izneo tvrdnju da Rusija neće u kratkom roku zauzeti Ukrajinu.

Institut za proučavanje rata (ISW) koji je preneo njegove tvrdnji, navodi da je "prekaljeni ruski general", zapovjednik ruske separatističke grupe, Aleksander Hodakovski dodao da Rusija neće moći da zauzme dodatne gradove te da je pozvao na zamrzavanje sukoba.

"On je sugerirao da će Rusija morati da postigne primirje i uđe u fazu 'ni mira, ni rata' sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajinom", objavio je ISW.

Vojni analitičari dugo su govorili da bi prekid vatre duž trenutnih linija fronta samo koristio Rusiji. ISW tvrdi da je Hodakovski rekao da će Ukrajina biti dovoljno oslabljena u stanju zamrznutog sukoba i da će Rusija moći da izvrši veći uticaj na Ukrajinu u takvoj situaciji nego trenutno.

"Komentari Hodakovskog sugerišu da bi nedavni ukrajinski napredak mogao značajno da oslabi poverenje u rusku odbranu duž šireg fronta u južnoj Ukrajini", naveo je ISW u izveštaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.